pühapäev, 25. mai 2008

Euroviisude asemel ooperis

Eurovisooni seekord ei vaadanud. Ausõna. Selle asemel käisime hoopis Skopjes ooperis Turandot´i vaatamas. Kultuuriline alternatiiv blöde schlagerfestile. Kuigi natuke oleks tahtnud näha, mis propagandat Serbia teeb. Olen tänulik sõber A.-le, kes meid hääletustulemustega kursis hoidis kui Skopjest Prishtinasse tagasi sõitsime.Pärast pea kolme nädalat intensiivset ringitraavimist kulus rahulik nö juhe seinast välja päev ära. Üks hea sõber käis veebruaris Skopjes ja kurtis, et linn näeb väga sovjeet välja. Näeb küll, kuid võrreldes Prishtinaga on see ikka puhas ja roheline ning kuidagi rahulikum. Esimesed mõnusad tunnid veetsime kolleegi perekonna peetavas itaalia restoranis Amici Miei, mis asub mitte kaugel kesklinnast vaiksel kõrvaltänaval.
Piinilink tunnistada, et siinkandis polegi nagu toiduga alt läinud. Amici Miei toit ja teenindus olid head. Eelroogadeks võtsime sinki, juustu ja salatit, mida omavahel jagasime. Nämm.
Magustoidus ei olnud kahtlust - tiramisu ja kohv. Eelroogade ja magusa vahele mahtus jahe valge vein ning cannelloonid.
Pärast sööki püüdsime natuke shopata, kuid näiteks kingade valik on küll suur, aga väga bling-bling. Raske on olla põhjamaise maitsega.

1 kommentaar:

Kyberviiking ütles ...

Aga ooper? Sellest ei sõnagi! Kultuurihuvilised loevad ju samuti seda blogi!