laupäev, 22. august 2009

Kui siit pilve piirilt alla vaatan ...

... üle Balkani. Siis ühel pool näen Makedooniat ja teisel pool Kosovot ja ehk kusagil mägede taga on Albaania.
Eile käisime siin pesitsevate eestlastega üht Kosovo kõrgemat tippu Ljuboteni (2498m) vallutamas. Nagu isegi teate, saavad eestlased kõigega hakkama ehk siis kolmekesi jõudsime ka tippu. Tõsisit eestlust märgib ka pildi vasakus nurgas asetsev Värska pudel. Mäe otsas asuv piiritähis oli justkui poseerimiseks loodud.
Ljuboten asub Sharri mästikus, mis omakorda jagunebki kolme riigi - Kosovo, Makedoonia ja Albaania vahele. Ljuboten pole küll selle kõrgeim tipp, kuid eestlastele, kes enne pole eriti roninud, on sedagi piisavalt. Meie retk edasi-tagasi nö baaslaagrist võttis aega neli ja pool tundi. Eemalt vaadates (umbes 500m merepinnast) näeb Ljuboten välja just selline.
Ega tippu ronimine pole kerge. Mäe külg pakub kosutust ühele vaprale üles sammujale. Ega minagi polnud nii kõrgele varem roninud. Me tempo oli üsna intensiivne, pisikeste puhkepausidega.

Aga vaade (see on Makedoonia poole) oli väärt üles ronimist. Kahju oli väheke sellest, et õhk oli tiba vines ehk siis kõik pildid pole just väga selged. Muide, sama koha peal tegime väikse eine. See vist on siiani ühe parema/kõrgema vaatega söömispaik olnud.

3 kommentaari:

Archie ütles ...

Õnneks olen seda kolakat mäge ise ainult kaugelt näinud. Kuid selle pildi ja vaate nimel tasus ronida :)

Kristiina ütles ...

Archie, sa plaani järgmiseks aastaks puhkus koos erinevate ronimistega.

Kadri Simson ütles ...

nüüd on mul sõber, kes lahterdub rubriiki "tuntud fotograaf ja mägironija" :)
Aga see post mäe otsas on tõesti poseerimiseks loodud;)