esmaspäev, 18. mai 2009

Välihooaeg on alanud

Kevad ja seega kohvikutes istumise välihooaeg on alanud Pristinas. Kõige enam kohvikuid asub Fehmi Agani ehk Bird Shit Avenuel. Selle kauni nime on tänav saanud selle järgi, et seal asub Pristina kohta kõige enam puid ja nende otsas armastavad linnukesed istuda. Ja linnukestel tekib vajadust end ka aegajalt tühjendada. Kuid ega sellest tahtnud kirjutada.
Kohvikus istumine kuulub Kosovos üldiselt linnapilti. Ja sellest olen varemgi kirjutanud. Tass makiatot on osa elustiilist. Siin ei minda dringile, vaid ikka kohvile. Palju infot liigubki kohvikutes kohvitassi taga. Esimene kohv võetakse varakult sisse ja viimane üsna hilja õhtul. Ainuke, millest hää kohvi kõrval puudust tunnen, on koogitükike. Ainult mõned kohad pakuvad sellist luksust. Aga võib-olla on see vigurile hea?!
Kõiki kohvikuid pole igatahes aastaga Pristinas küll tuvastada. Pildil on Sokoli e Mirusha nimelise kohvipoe suur makiato, mis on saanud nime samanimelise balleti järgi.

2 kommentaari:

Archie ütles ...

Mäu, igatsen toda head makiatot. Eilne Riigikogu kohviku masinakohv oli lurr selle kõrval. Ega ka ühest Pejast ei ütleks ära või äärmisel juhul kahest.

Kyberviiking ütles ...

Kohvi alla käib muidugi joviaalne "Hällõu-frend!," eelistatavalt teiselt poolt tänavat, läbi paksu liikluse ja hulga muu rahva kuuldes. Mulle nii meeldis!