esmaspäev, 30. märts 2009

Heitlik nagu Balkani ilm

Kui meil, maarahval on ütlemine, et muutlik nagu Eesti ilm, siis mõtleme ikka midagi tõsiselt heitlikku. Võrreldes Balkanil valitseva volatiilsuega, on Eesti ilm ju puha tasane. Kui täna nautisin Pristinas +18 kraadist soojust, siis vähem kui nädal tagasi tekkisid siia üle öö põlvini ulatuvad lumehanged. Koos kevadlumega vehkles öösel siin ka äike. See oli vähemalt minu elus esimene lumesadu koos äikesega.
Nädalavahetus varem lootsime minna Thessalonikisse kevadet püüdma, kuid üle Balkani levinud tsüklon valas maapinnale korraliku lume, läbi mille oli põhjamaalase karastusega päris hea sõita. Rõõmustasin vaid selle üle, et musta jääd polnud. Tagasiteel tegin Kreeka-Makedoonia piiripunktis juuresoleva pildi, st rohelus, lumi ja õitepuhmas.
Kuid see temperatuuride ja ilma väga kiire vaheldumine tekitab suure unisuse. Reede pärastlõunal lihtsalt ei olnud suure unisuse tõttu enam võimalik isegi mõelda, ja ma polnud ainus. Õnneks on me tööpäevad reedeti mitu tundi lühemad, mis võimaldab ka mõnusat uinakut enne nädalavahetust.

Kommentaare ei ole: