neljapäev, 26. juuni 2008

Pall on ümmargune

Kas olete tähele pannud, et käimas on jalgpalli Euroopa meistrivõistlused! Eestis ehk saab selle kõrvaliseks teemaks lugeda, siis siin on jalgpall tähtis. Läbi õhtuse Prishtina kõndides võib näha söögi-ja joogikohtades palju suuri ekraane. Avastasin ühel õhtul, et minu tänavalgi on üks väike kohvik suure ekraani üles pannud.
Käisin tänast Saksamaa-Türgi mängu vaatamas vast kõige suuremas vabaõhu vaateplatsil, mis asub UNMIKi peakorterist üle tee ühe kaubanduskeskuse katusel. Melu oli vägev! Istusin sakslastest kolleegidega ühel pingil ja võõpasin endagi põse saksa lipuvärvidega.
Meid ümbritesisd temperamentsed kohalikud - osa toetamas Saksat, teine osa Türgit. Mõlemal riigil on oma roll siin. On ju suur osa diasporaast Saksamaal ning samas on Türgi siinset elu toetanud.
Pärast esimest Türgi värvat patsutas kolleegi kohalik, kes ütles, et ärgu muretsegu, Saksamaa võidab niikuinii. See oli päris lõbus.
Vaatamise tegi lõbusaks ülekandekatkestused. Sel ajal hakati näitama tulevaste saadete reklaame ja klassikalise muusika kontserti. Siinsetel on tõsti temperament teine - vilekoor, püsti hüppamine, karjumine, lippudega lehvitamine. Mulle meeldis. Lõpuks Saksamaa ka veel võitis poolfinaali 3:2. Oma elamisse kõndides olid tänavad rahvast täis. Eks näis, mis pühapäeval saab.

Kommentaare ei ole: