Eks ikka ta pudelisse kusagilt tünnist voolab. Kuid olla selles kindel, võtsime auto istumise alla ja uurisime Popovi veinlat Lõuna-Makedoonias Tikveshi veinipiirkokonnas. Tikveshi piirkonnas on suured viinamarjakasvatused ja mitmeid erineva suurusega veinikeldrid.
Valik langes Popvile kuna ta on väike, ja üks tema proovitud valge vein tekitas huvi. seda veel proovida. Veinikeldri juurde kuulub ka mõnekümne hektarine viimarjakasvatusega. Lisaks ostab veinla vajadusel viinamarju juurde.
Valik langes Popvile kuna ta on väike, ja üks tema proovitud valge vein tekitas huvi. seda veel proovida. Veinikeldri juurde kuulub ka mõnekümne hektarine viimarjakasvatusega. Lisaks ostab veinla vajadusel viinamarju juurde.
Tehnoloogia on üldjoontes sama - viinamarjad katki ja siis tünni hoiule. Tünnis hoitakse moodsa tehnoloogia abil õiget temperatuuri kuni vein valmis käib ja hiljem pannakse mõned veinid tammevaatidesse seisma. Sain näiteks teada, et erinvatest riikidest pärit tammevaadid annavad ka veinile ka erineva maitse. Ja kui vein on end valmis käitanud, pannakse ta pudelisse ning punn peale.
Ning pudelist jõuab ta klaasi ja sealt tarbijani.Pildil on hinnatud chardonnay Makedooniast. Mekkis väga hea üsnagi soojas novembripäikeses.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar