esmaspäev, 6. juuli 2009

Suvine Eesti toit

Kui Annika küsis Pipilt, millega pannkooke tuleks süüa, teatas Pipi enesestmõistetavalt, et ikka suuga. Siin pildil on ühed Kesk-Eesti pühapäevahommikused pannkoogid värske metsmaasika toormoosiga.
Meil maal on üks naine, kellele meeldib metsas marjul käia. Vahel on ta nii lahke, et müütab metsasaadusi ka meile. Ühel hommikul kui ma ärkasin ja aknast välja vaatasin, siis nägin, et ta läks ämbri marjadega kodu poole. Ema järgmine päev küsis, mis marjad olid ja nii need metsmaasikad pannkookidele jõudsidki. Väga hea toormoos oli...
Eestisse jõudes püüan seda Eesti toitu leida. Ega seal midagi keerulist pole. Räimed tuleb ära puhastada, jahus ja munas veeretada ning pannil ära küpsetada. Lõpetuseks eestlaste rahvusürti tilli peale raputada. Jah, keedetud kartulit seekord ei teinud kõrvale, vaid kasutasin ema kasvushoones vohavat rukolat salatiks. Päris hea vaheldus tuhlile, isegi konservatiivid olid seekord rahul.
Ostsin maale uued aiatoolid ja lauakese selle juurde. Eelmine komplekt andis lihtsalt istumise all otsad. Esimeseks proovikiviks lauale oli supitaldrikute hoidmine. Supitaldrikute sisse sai lillkapsa-kukeseene suppi valatud. Laud töötas hästi.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Viga oli seda postitust lugema hakata. Arva, kellel tuli söögiisu peale?

Kyberviiking ütles ...

"Laud töötas hästi."

Natuke veel sättimist ja lusikaid polegi tarvis!

Kyberviiking ütles ...

Avaldagem Archiele, et räimeroa foto parema serva taga on peidus klaasike külma vahutavat õlut!

Archie ütles ...

Praegusel kellaajal on hea meel, et seal serva taga polnud tassike head kuuma kohvi.