pühapäev, 19. juuli 2009

Päris lõunas ehk mägesid imetlemas

Kosovos on veel päris mitmeid avastamata nurkki, mis on väga kenad ja igati külastamist väärt. Seekord näitan teile neljal pildil üht seda nurgakest. Bordo näol on tegemist ühe Kosovo lõunapoolsema nurgaga, mille täpsemalt leiab kaardilt siit. Või lihtsamalt seletades Prizrenist veelgi enam lõuna pool.
Selle pildi taha vaadates võib vasakult leida Makedaoonia ja paremalt Albaania. Kuigi seda ilu vaatlema sõitmine võtab üsnagi aega, sest teed on kitsad ja siltide rohkusega see kant ei hiilga. Iseensest on huvtava alaga, kus elavab sega asustus ehk siis goranid ja albaanlased. Goranid (mäeinimesed) on moslemitest lõunaslaavlased, kes olla sinna jõudnud keskajal, nende keel on segu erinevatest slaavi keeltest.
Sealkandis on ka suhteliselt ohuti käia, sest maamiine seal pole. Vast puukide ja mõnede roomajate eest tuleb end vaateid nautima ronides hoida. Pikemas plaanis on sinna tekkinud mõte rajada suusakeskus, eks näis mis sellest saab.
Pildil olev mägi (kalju) oli väga lahe ja täpiks i-l oli üksik puu alla orgu kaemas. Kuna seinad tundusid järsud, siis selleni püüdlema ei asunud. Kuid pildile sättis end ka üks lennuk (valge täpp ülal). Pärast väga palavaid päevi Pristinas oli kosutav olla natuke kõrgemal ja jahedamas.

4 kommentaari:

Archie ütles ...

Lennukeid on siin ka teinekord, muud sarnst meil pole :)

blerimstube ütles ...

Well, beautiful women would be another thing in common

Archie ütles ...

Blerim, I do agree, but too many of them have unfortunately moved abroad from here.

blerimstube ütles ...

Some people are simply lucky ;-)