teisipäev, 25. november 2008

Peaministri eine

Meie juures elanud vanatädi küsis alati kui külast tulin, mida süüa anti. Eks see on külge jäänud. Eile andis Eesti peaminister õhtusöögi Kosovos viibivatele eestlastele. Ega meid väga palju ole - alla kümne. Restoran Pjata Sunny Hilli alguses on kena koht söömiseks. Seal olen ennegi meeldivaid tunde toiduga veetnud.
Vabandan, et pilt õhtusöögi menüüst pole just parim. Lihtsalt ei olnud viisakas kaameraga väga palju söögi ajal vehkida.
Kolmest eelroast valis peaminister värske mozzarella. Ise sõin küpsetatud seeni sinihallitusjuustuga. Olin valikuga väga rahul.
Pearoa osas oli meil peaministriga sama valik - Filet Mignon keskmiselt ehk medium küpsetatult. Oi, see liha oli hea, sulas lausa suus.
Minu kõrvalistuja sõi Halibut Filet, see on lapik kala. Igatahes ka tolle sooja mõmises mõnust. T-steak oli üks ülimalt suur taldrikutäis liha. Tellija oli natuke üllatunud kogusest, kuid eks seal on kont sees. Homemade Raviolid said samuti kiidusõnu.
Mõned lauasolijad maiustasid šokolaadikoogiga, mida serveeriti vaarikamoosiga. See on puhas šokolaadirõõm....
Ahjaa, joodi natuke õlut, natuke veini, vett. Kõik oli viisakas ja korralik. Siinne kogukond jäi õhtuga rahule.

5 kommentaari:

Archie ütles ...

Kui niivõrd põneva sissekande asjus ometi veidi nuriseda, siis pildil nr 2 oleks justkui tegutsenud keegi ablas väike Karlsson enne foto jäädvustamist?

Anonüümne ütles ...

kui niivõrd põneva sissekande üle viriseda, siis säästuajal on Peaminstr säästnud tiitlis mõne tähe:)
ja kust Kosovosse kala tuleb?

Kristiina ütles ...

Jah, toidud on ju söömiseks, mitte ainult vaatamiseks, seepärast saab ka seda teisel pildil imetleda.
Eestiski saab mitmeid eksootilisi pudulojuseid nautuda ja igakord ei mõtle, kust see tuleb :)
Hoolimata säästuajast sai peaminister oma puuduvad tähed tagasi.

Kyberviiking ütles ...

Halibut peaks olema hiidlest. Kosovos kindlasti ei ela ;)

Anonüümne ütles ...

Ühesõnaga meie peaminister külaskäigul selle asemel, et süüa ürg-Kosovo toitu (mis see küll oleks? kas lammas?) sõi hoopis importkala ja pani omapoolse põntsu Kosovo väliskaubandusdefitsiidile. oioioi.